• ora

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Urlați

  • Publicat de Redacția Urlați Prahova TV
  • știri
  • Data publicării: 21 august 2020 ora 18:49

Focar de coronavirus depistat la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din orașul Urlați. Centrul de îngrijire a persoanelor adulte din orașul Urlați se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova.

Conform Prefectura Prahova, în urma testării întregului efectiv de aici au fost depistate 44 de persoane cu noul coronavirus. Efectivul din centru este format din 98 de persoane, dintre care 45 sunt beneficiari și 53 de angajați. Din cele 44 de persoane depistate cu noul coronavirus, 39 sunt beneficiari, iar 5 sunt angajați.

În urma evaluărilor medicale, 24 dintre adulții internați în centru au fost transferați la un spital suport covid iar ceilalți au rămas în centru, fiind evaluați zilnic de un medic internist de la Spitalul Urlați desemnat de DSP Prahova.

 Comunicatul Prefecturei Prahova:

În continuarea informării privind focarul identificat, săptămâna trecută, la un centru de îngrijire a persoanelor adulte, din Urlați, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova, în urma testării întregului efectiv de aici (98 de persoane, dintre care 45 sunt beneficiari, iar 53 sunt angajați), precizăm că numărul total al infectărilor a ajuns la 44 de persoane. Dintre acestea, 39 sunt beneficiari, iar cinci sunt din rândul personalului angajat. În urma evaluărilor medicale, 24 dintre adulții internați în această unitate au fost transferați la spital, ceilalți au rămas în centru, fiind evaluați zilnic de un medic internist de la Spitalul Urlați (desemnat de DSP Prahova). De asemenea, s-a dispus și izolarea celor cinci angajați confirmați cu noul coronavirus.

În prezent, în județul Prahova sunt active 11 focare de coronavirus. Cinci dintre acestea sunt la angați economici, unul la o instituție publică, unul la o subunitate de poliție, trei în centre de îngrijire a persoanelor adulte, unul într-un centru de plasament minori.

Potrivit ultimelor raportări, în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din județul Prahova sunt internați 27 de pacienți cu noul coronavirus.

Până în prezent, 21 August 2020, în județul Prahova au fost confirmate în total 3565 de cazuri, dintre care 112 au fost confirmate doar astăzi.

Pentru mai multe detalii legate de evoluția noului coronavirus din județul Prahova, dar și din țară, puteți accesa www.stirioficiale.ro.

 

Fotografie cu caracter ilustrativ

Despre Cookies

www.uptv.ro folosește cookie-uri pentru ați îmbunătăți experiența de navigare și pentru a optimiza funcționalitățile acestui website.

Intimitate